WebComicsPot | blog | forum | about | login
WebComicsPotForum » Individual strips » Pustynna Opowieść - 2008-03-14
New Topic Reply
Pustynna Opowieść - 2008-03-14

Tłumaczenie tej strony było wyjątkowo trudne, a teraz muszę jeszcze znaleźć czas by je dodać. Historia recytowana przez karła jest inspirowana zbiorkiem arabskich "Opowieści łotrzykowskich". W oryginale kuchcik był złodziejem ;-) ale intryga podobna.

Całość napisała moja dziewczyna Marta starając się uzyskać ducha trochę greckiej pieśni, a trochę ludowej ogniskowej opowiastki (co jej się całkiem według mnie udało).

Pierwsze skojarzenie: śpiewano-"rapowane" historie chłopów z Ame Agaru (do scenariusza Kurosawy). Chciałem zrezygnować z tego fragmentu historii, ale odgrywa on pewną rolę w całej opowieści więc został.

Ta strona przypomina trochę powieść graficzną. Dużo tekstu, a forma plastyczna (kolor) - nieco uproszczona. Na pewno taka forma lepiej nadawałaby się do cięcie na odcinki. Cóż, wychowany na albumach europejskich (46stron) chciałem zrobić webkomiks - co się nie do końca zgrywa, ale na tych błędach dużo się nauczyłem.

Strona http://DesertStory.com - powróci. Sam komiks zostanie na WCP, ale głównej domenie powstanie prosty blog, sklep, galeria szkiców i konceptów.