WebComicsPot | blog | forum | about | login
WebComicsPotForum » Individual strips » Listonosz, wiśnie i sikorki - 2008-03-16
New Topic Reply
Listonosz, wiśnie i sikorki - 2008-03-16

Historia o Listonoszu, za sprawą użytkowników Digart'u - miała całkiem sporo odwiedzin pierwszego dnia. Nikt jednak nie zostawił komentarza na stronie komiksu. Pojawiły się one w serwisie digart, bądź bezpośrednio na moim gadugadu i e-mailu. Sprawia to, że zaczynam się zastanawiać na "usability" WCP. Prawdopodobnie w layoucie komiksu - komentarze są źle umieszczone i zaprezentowane. Przychodzi mi do głowy, że okienko edycji umieszczone wprost pod obrazkiem dałoby lepszy efekt. Macie jakieś pomysły?

Fajna historia, dobrze się ją czytało. Te komentarze to faktycznie trochę trudno zauważyć. Myślę, że lepiej gdyby na stronie było trochę mniej informacji, tzn. newsy tylko na stronie głównej, natomiast podczas przeglądania komiksu tylko komentarze, info o komiksie plus może jakieś odnośniki do innych historii. Poza tym jakaś bogatsza grafika strony mogłaby łatwiej kierować okiem czytelnika, tak mi sie wydaje. U mnie to pomogło :)